Volwassen patiënten

Tanden verplaatsen met een beugel kan op elke leeftijd. Orthodontische behandelingen bij volwassenen gaan in principe op dezelfde manier als een beugelbehandeling bij kinderen. Ook bij volwassenen wordt eerst een uitgebreide documentatie gemaakt om te bepalen hoe de behandeling zal moeten verlopen. Hierna worden de mogelijkheden uitgebreid met patiënt besproken.

 

In principe zijn er 2 soorten behandelingen mogelijk:

  1. Correctie van de stand van de tanden en kiezen m.b.v. een (vaste) beugel. Steeds meer volwassenen geven voorkeur aan tandkleurige slotjes, zodat een beugel nog maar weinig opvalt.
  2. Correctie van de stand van tanden kiezen en kaken m.b.v. een gecombineerde orthodontische/kaakchirurgische behandeling. De correctie van de tanden en kiezen gebeurt door middel van een vaste beugel bij de orthodontist. Daarna vindt de correctie van de kaken plaats door middel van een operatie door een kaakchirurg. Vervolgens wordt de behandeling afgerond met de vaste beugel.

 

De kaken van een volwassene kunnen niet meer gecorrigeerd worden met beugels omdat deze uitgegroeid zijn. Bij een gecombineerde behandeling wordt vooraf altijd een gezamenlijk spreekuur gehouden met de patiënt, de orthodontist en de kaakchirurg, waarbij alle stappen goed uitgelegd worden. De orthodontist zal de tanden en kiezen in de boven- en onderkaak rechtzetten, aansluitend zal de kaakchirurg in een operatie de kaken op de goede manier op elkaar zetten en vervolgens zal de behandeling met een vaste beugel door de orthodontist worden afgerond. Een dergelijke behandeling moet altijd aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar en wordt meestal volledig vergoed.

 

Aanvullende informatie kan ook hier worden gevonden:

beugel.nl

Otho-Van-Os-005

Quotes worden geladen..