Eerste consult

De orthodontist zal tijdens het eerste consult bekijken of je een beugel nodig hebt en wat het beste tijdstip is om met een eventuele behandeling te beginnen. Hij kijkt naar de stand van je kaken, de stand van je tanden en kiezen, je spraak, de positie van je tong, etc. Hij zal na dit consult ook een goede indruk hebben over wat er mogelijk is en hoe het met je mondhygiëne, algehele gezondheid en motivatie gesteld is.

Soms is er geen behandeling nodig en zal de orthodontist je dit ook zeggen. Afhankelijk van de afwijking, de noodzaak en wens tot behandeling, de fase van je gebitsontwikkeling en je groei, krijg je een oproep voor een vervolgconsult of wordt er meteen met een uitgebreider onderzoek begonnen, de zogenaamde documentatie. Voor er met de documentatie wordt begonnen, wordt uitleg gegeven over de hieraan verbonden kosten.

 

Aanmelden eerste consult

Aanmelden kan zonder verwijzing van de tandarts. Via de website kun je je aanmelden voor een eerste consult. Bellen kan natuurlijk ook. Wanneer je de hieronder gevraagde gegevens zo goed mogelijk invult, kunnen wij dit meteen correct in ons systeem overnemen. En kun je binnenkort een oproep verwachten voor een eerste consult.

 

Meld mij aan voor een eerste consult!

Otho-Van-Os-009

Documentatie

Tijdens de documentatie worden een aantal dingen gedaan:
– er worden röntgenfoto’s gemaakt
– er worden digitale foto’s gemaakt
– er worden gebitsafdrukken gemaakt

Eerst worden er röntgenfoto’s gemaakt van je kaken en afhankelijk van je leeftijd een polsfoto om je groei te bepalen. Vervolgens worden er digitale mond- en gelaatsfoto’s gemaakt. Dit is om te bekijken hoe je tanden en kiezen in je gezicht staan. Als derde worden er gebitsafdrukken gemaakt met een pasta (afdrukmateriaal). Hiervoor krijgt je een kleine afdruklepel, gevuld met een frisse pasta in je mond. Na ca. 15 tot 20 seconden mag de lepel al weer uit je mond en de afdruk is klaar!! Dit gebeurt 2x, 1 keer voor je bovenkaak, en 1 keer voor je onderkaak.

 

Behandelingsplan plus uitleg

Met de informatie van het 1e consult en de gegevens uit de documentatie wordt een behandelplan gemaakt. Als dit klaar is, wordt er een kostenbegroting toegezonden van de voorgenomen behandeling en een uitnodiging voor de toelichting hierop en het eventueel plaatsen van de beugel. Als je je kunt vinden in het voorgestelde plan en de kosten die het met zich meebrengt, start de actieve behandeling.

Quotes worden geladen..